zaterdag 4 februari 2012

Valentijnsdag


Amsterdam is een van de meest romantische steden ter wereld. Overdag kun je samen iets actiefs gaan doen of een romantische wandeling maken langs de grachten en in de avond dineer je aan boord van een rondvaartboot of maak je indruk op een flirt of dans feest. Hieronder kun je 14 ideeën vinden om je Valentijn mee te verrassen.
1. Chocolade is pure liefde
Volg een bonbon of gebak workshop bij Unlimited Delicious op zaterdag 12 februari of dinsdag 14 februari. Schrijf je in als stel. Dit afrodisiac zorgt dat je nog meer aan elkaar plakt.

2. De Love boat
Verschillende rondvaart bedrijven bieden je een romantische tour aan op Valentijnsdag. Met een roos, wat champagne bubbels en muziek kan jullie avond niet meer stuk.

3. Klassieke liefde
Niets prikkelt de zintuigen meer dan een flinke dosis klassieke muziek en het Concertgebouw is daar een prachtdecor voor. Ga naar New York Philharmonic op 14 februari met speciaal optreden van de Chinese pianist Lang Lang.

4. Romantische komedie
Heerlijk zwijmelen bij een goede film met je (nieuwe) partner is een heel goed idee op Valentijn. Zoek de grote blockbusters in Pathé City Theaterop, of ga op zoek naar een van de kleinere zalen in de stad zoals Studio K of het Ketelhuis.

5. Met je lief in een koets
Voel je als Assepoester en haar prins in een prachtige koets die over de keitjes van Amsterdam hobbelt richting je favoriete restaurantje.

6. Gebruik al je zintuigen
Kun jij je lief blind vertrouwen? Bij Ctaste dineer je in het donker om je smaak en reukzintuigen op scherp te stellen. Ctaste biedt op Valentijnsdag een 5-gangen diner aan inclusief een te delen dessert (99 euro per stel) en ‘de wederhelften’ ontvangen en geschenkbon bij binnenkomst - geldig tussen 9 en 19 februari. Op zondag de 12e is er een Valentijnsbrunch (tussen 11.00-15.00 uur, 25 euro per persoon), een Valentijn chocoladeproeverij (tussen 12.00-18.00, 27,50 euro per persoon) en een Valentijn bierproeverij (16.00, 20 euro per persoon). Lekker ongegeneerd dronken worden in het donker!

7. Op de schaats
De sportieve types kunnen elkaar leren schaatsen op de kunstijsbanenop het Museumplein of op de Jaap Eden baan. En ook als je het niet zo goed kunt is een warme chocolademelk na afloop romantisch, toch?

8. Burlesque Valentijn
Voor het vijfde jaar op rij is er de Valentijn Love editie op de Burlesque Freakout avond in Club 8 . Djs en internationale acts zijn van de partij. Deze Valentijn editie vindt plaats op zaterdag 11 februari van 22.00 uur tot in de late uurtjes voor 9 euro per persoon.

9. Het chique hotel
Vóór of ná je Valentijnsdag in Amsterdam is het goed toeven een fijn hotel waar Amsterdam er veel van kent. De meeste hotels zullen Valentijnsarrangementen aanbieden. Een voorbeeld van zo'n chique arrangement is in het Dylan . Je kunt bv het wijnarrangement bestellen met zes klassewijnen en luxe hapjes voor 59,50 euro per persoon (13-19 februari tussen 15-19 uur). Hulp nodig bij het zoeken naar het juiste hotel? Neem dan contact op met het VVV-Servicecenter.

10. Super diner
Een luxe en fantastische maaltijd is maar een deel van de avond bij Supperclub met verleidelijk entertainment. Deze avonden staan bekend als een beetje ranzig en gewaagd en dat zal voor deze Valentijn niet anders zijn. Graag van te voren reserveren.

11. Getrouwd voor één dag
Bij Wed and Walk kun je voor één dag trouwen! Op 13 februari zorgen zij voor de trouwkleding, een taart en (plastic) ringen die je mag houden, ook wordt er een foto van 'De Kus' gemaakt!. Beleef veel lol deze dag (en laat je ouders schrikken..). Deze LOL kost 65 euro per stel. Wanneer dit echte trouwplannen aanwakkert biedt de website van de gemeente Amsterdam je alle informatie die je nodig hebt.

12. Een intiem optreden
Bovenin Paradiso is de perfecte intieme plek voor nieuw talent. En het dromerige romantische pop bandje The Secret Love Parade passen heel goed in de Valentijn sfeer. Deze twee Amsterdamse meisjes beklimmen het podium om 20.00 uur op 14 februari, en dit optreden kost maar 8 euro.

13. Lekker thuis blijven
Ontsteek wat kaarsen, ga naar de bloemenmarkt voor een flinke bos bloemen en koop een goede fles wijn, vers fruit en misschien zelfs wat zeevruchten op de lokale markt. Je weet wat ze zeggen van oesters...

14. Unlock Me I'm Single
In Hotel Arena wordt voor alle singles tussen 21 en 49 jaar het feest Unlock Me I'm Single georganiseerd door Speeddaten.nl. DJs draaien een mix van dance, club en disco classics om je op te warmen voor je kunt meedoen aan speed dating, surprise acts en natuurlijk veel openlijk geflirt. De Unlock Valentine's Party is op zaterdag 11 februari. De deuren gaan open om 22 uur en het kost 19,50 euro.

En vergeet niet ... om over Amsterdams beroemde Magere Brug te lopen voor een innige kus met je (nieuwe) geliefde. De legende bestaat dat stellen die elkaar op de brug kussen voor eeuwig bij elkaar zullen blijven.

Met dank aan: iAmsterdam