maandag 7 februari 2011

Valentijnsdag - 14 februari

Amsterdam kent enorm veel romantische plekken. Iedere Amsterdammer kent wel zo'n plekje. De vonk kan natuurlijk overal overslaan, zoenen doen we ook overal, in alle jaargetijden. En toch, wanneer we die ene plek passeren, waar het allemaal is begonnen, krijgen we allemaal weer dat warme gevoel van binnen.

Volgende week maandag kunnen we vele stellen zien wandelen over de grachtengordel, zoenend op dat ene bankje in het Vondelpark of genietend in de Hortus.

Volgende week is het weer Valentijnsdag. Een dag die door de commercie lijkt overgenomen te zijn. Daar wil ik niet aan meedoen. Wat ik veel leuker vindt is om onze stad eens vanuit een romantisch gezichtspunt te bekijken.

Wat zijn nu eigenlijk de meest romantische plekken van de stad? Waar wordt nu eigenlijk het meest gezoend? Waar kunnen we de meeste stelletjes zien.

Hier is een top tien:

1. Het Vondelpark, met het terras voor het oude Filmmuseum of het Blauwe Theehuis;
2. Museumplein en omgeving;
3. Hoek Prinsengracht - Brouwersgracht
4. Langs de Amstel en vooral de Magere Brug
5. Onder de Westerkerk
6. Ondanks de werkzaamheden, het Stationsplein
7. De Dam en vooral het Monument op de Dam
8. Nieuwmarkt en omgeving
9. Artis
10. Hortus

Mooie plekjes in de stad, roepen mooie gevoelens op. Heb je nog geen plannen voor je vriendin en zou jij volgende week maandag echt speciaal willen maken, en indruk willen maken, denk dan eens aan een van deze tien plekken.



Garantie dat je avond onvergetelijk wordt.
- Posted using BlogPress from my iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten