vrijdag 22 juli 2011

Ajax Kampioen

15 mei 2011 een memorabele dag. Het hele gezin bloednerveus. Ajax – FC Twente stond op het programma, de laatste wedstrijd van het seizoen, de apotheose van een – op z’n zachts gezegd – roerig seizoen.
Er stond iets op het spel: het kampioenschap van Nederland. De week hiervoor werd deze wedstrijd als eens gespeeld in De Kuip, een over het algemeen, goed gezind stadion. Behalve deze keer. Maar ach, dat was toch de troostprijs, die KNVB-beker?
Nee, de wedstrijd van vandaag, daar draaide het allemaal om. Het Kampioenschap. De Arenaboulevard stond ruim voordat de wedstrijd zou beginnen vol met uitzinnige mensen. Het schijn dat ook het Leidse- en Rembrandtsplein helemaal vol stond met mensen die ervan overtuigd waren dat het Ajax nu wel zou lukken. Dat wat zeven, Z-E-V-E-N, jaar hiervoor niet wilde lukken.
In het stadion zat de sfeer er ook goed in. Knallende meezingers, F-Side en Vak 410 die de sfeer er goed inbrachten en HIELDEN. Niet alleen deze jongens stonden achter het team, nee het hele satdion stond achter dit – jonge – team met die sympathieke coach. Het vuurwerk dat voor de wedstrijd werd afgestoken was – dacht ik – toch pas voor na de wedstrijd? Iemand wist wellicht meer?

De wedstrijd heb ik in een roes beleefd, de spanning was om te snijden, maar de goals van Siem de Jong maakten het feest die dag compleet. De huldiging op het Museumplein was mooi en het feest later in Panama was ook memorabel (ja, ik was er!!)
Nu kan iedereen die hier bij was of bij had willen zijn er van genieten. Uitgeverij Carrera heeft het Ajax Jaarboek ook dit jaar weer met DVD uitgebracht. Een prachtig geheel voor de echte Ajacied, maar ook voor de echte liefhebber.
Dit boek bestellen voor €17,50 exclusief €2,50 verzendkosten? Stuur een mail met uw adresgegevens naar bestellen@amsterdamboeken.nl en doet u dit op werkdagen voor 16.00 uur en dan heeft u het boek – in Amsterdam – nog dezelfde dag in uw brievenbus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten